Voeding

gezonde visVoor we naar de juiste voeding kijken, stellen we ons eerst de volgende vraag. Om een juiste lifestyle te gaan ontwikkelen stellen we de vraag wat is gezondheid?

Gezondheid is dat het lichaam en geest vanuit een onbalans situatie weer in balans komt.

We hebben hiervoor drie items om weer zo snel mogelijk in balans te komen. We zullen beginnen met voeding gevolgd door beweging en ontspanning.

 

Voeding de bouwstenen voor ons lichaam.

gezonde voeding

Ons lichaam heeft bouwstenen nodig om te functioneren. Hebben we een beroep of bezigheid waar veellichamelijk arbeid verricht moet worden, dan dient hier de voeding aan worden aangepast. Zodat u voldoende energie bezit voor de gehele dag. Hebben we een situatie waar we veel meer zitten dan hebben we zeker niet de zelfde voeding nodig als er veel lichamelijk arbeid wordt verricht. Dit zal wellicht kunnen gaan leiden tot overgewicht.

Onze organen dienen ook voorzien te worden van de juiste voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Van elke dag aardappelen eten wordt het lichaam en onze organen ook lui. Als we dan iets  eten als bijvoorbeeld chinees dan raakt het lichaam ook uitbalans en krijgen we last van het eten. Als we regelmatig aardappelen en chinees eten zal ook het lichaam steeds sneller in balans komen en hebben we geen last. Dit is natuurlijk een heel simpel voorbeeld, maar het geeft ook aan dat we met onze voeding heel veel kunnen betekenen voor onze gezondheid en lifestyle.