Salutem

De mensen die Salutem bezoeken doen dit om hun gezondheid te herstellen en hun lifestyle te verbeteren. Onze filosofie is de focus op het bevorderen van de gezondheid en welzijn. Daar is de naam van de gezondheidspraktijk uit voort gekomen. Salutem betekent welzijn, gezondheid.

Salutem gaat in plaats van de symptomen te behandelen op zoek naar de onderliggende oorzaak van de ziekte en die wordt behandeld. Daarom kunnen wij voor een grote groep mensen die niet verder komen in de reguliere gezondheidszorg nog hoop bieden op verbetering of herstel. We kunnen niet garanderen dat iedereen herstelt, omdat ieder mens uniek is en al langer of korter rond loopt met de klachten.

Het doel is om u bewust te maken wat de oorzaak van een ziekte, klacht is. Zodat u kunt leren door voeding, suppletie, beweging en lifestyle uw gezondheid weer terug te krijgen.

In het logo van Salutem komen deze facetten ook weer naar voren.

Het bovenste gedeelte van het logo is blauw. Dit stelt de blauwe lucht voor. Onder een blauwe hemel zijn de mensen meestal gelukkig en ontspannen. Aan de onderkant is het logo groen. Dit stelt de groene aarde voor, waar wij onze gezonde voeding vandaan halen. Het menselijk figuur beweegt en straalt blijdschap uit onder een blauwe hemel en op een groene aarde.

Henk van Oudenaren eigenaar van Salutem

Mijn naam is Henk van Oudenaren, oprichter van Salutem gezondheidspraktijk, gevestigd te Kampen. Al jaren ben ik geïnteresseerd in de gezondheid en het sportieve van de mens. Ooit begon het met een cursus tapen en Wie is Salutembandageren. Het werd al snel vervolgd met een cursus sportmasseur. Vervolgens heb ik nog meer specifieke massage technieken geleerd. Uiteindelijk heb ik een cursus personal trainer gevolgd in Papendal. Met deze cursus kwam ik in contact met de orthomoleculaire geneeskunde. Afgelopen jaren heb ik de gehele opleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Met deze opleiding kan ik mensen echt van hun gezondheidsklachten af te helpen en niet aan symptoombestrijding te doen.

Orthomoleculaire geneeskunde is wetenschappelijk onderbouwd, zodat het uit te leggen is aan cliënten. Orthomoleculaire geneeskunde is beslist geen kwakzalverij. Doordat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG verplicht ik mij dat ik de allerbeste zorg geef en kennis blijf behouden om cliënten te kunnen en mogen behandelen.