Lifestyle

Salutem gezondheidspraktijk is er ook voor het verbeteren van uw lifestyle en niet alleen als u gezondheidsklachten heeft. We lezen in de media veel hierover, maar wat werkt er nu goed.

Lifestyle

Zoals u wellicht gelezen heeft op deze site is de orthomoleculair geneeskunde wetenschappelijk onderbouwd. Daarom hebben wij voor u een programma om weer lekker in je vel te gaan zitten.

Dit betekent uw gezondheid in eigen hand te nemen, om gezond en fit oud te mogen worden. De nadruk ligt op gezond te blijven en niet om zo oud mogelijk te worden. Natuurlijk willen we dit allemaal, maar wij vinden dat het belangrijker is om gezond te blijven en de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te maken en te houden naar mate de leeftijd vordert.

Salutem ook voor uw lifestyle!

We hebben om dit te bereiken een goede lifestyle nodig. Dit kunnen we realiseren door te letten op onze voeding, beweging maar ook door ontspanning, zoals rust en slaap.

We gaan samen kijken hoe we deze drie items zo optimaal mogelijk voor u kunnen gaan invullen. We zullen natuurlijk kijken of iets voor u realiseerbaar is. In de media en om ons heen horen we veel wat goed zou kunnen zijn voor onze lifestyle, maar is het wel realiseerbaar?

Voorbeeld: iemand die onregelmatig werkt, daar kun je niet van verwachten dat zo iemand ’s nachts slaapt en laat staan dat het aantal slaap uren gehaald kan worden als er kinderen in het gezin zijn. Wij zullen dan specifiek gaan kijken wat mogelijk is en wat absoluut onmogelijk is.

We zullen de drie items:

  • beweging
  • voeding
  • ontspanning

nader gaan bekijken door eerst onderstaande vragen te stellen.

Wat houdt ons mensen gezond? Wat is gezondheid trouwens? Leven we in balans?

Gezondheid is dat we zo snel mogelijk weer in balans komen als we buiten balans zijn geraakt. Als we altijd in balans zijn worden ons lichaam en onze geest lui. Denk hierbij aan iemand die een gebroken arm heeft gehad en een ruime tijd in het gips gezeten heeft. De spieren zijn lange tijd niet gebruikt. Je zou kunnen zeggen de spieren zijn in balans. Echter ze zijn lui geworden en zijn tot weinig meer in staat.

Beweging

Voeding

Ontspanning