Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie?

Mensen met fibromyalgie hebben tal van gezondheidsklachten. Het is een pijnlijke vermoeiende ziekte. Naast dat het fysieke beperkingen met zich meebrengt, zijn er ook tal van psychische klachten. De leefomgeving heeft meestal geen begrip voor mensen met fibromyalgie. Men voelt zich onbegrepen en dat maakt de situatie steeds verder uitzichtloos.

Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd, omdat de pijn zich in de spieren en gewrichten bevindt. Doordat er geen afwijkingen in de spier of gewrichten gevonden wordt, erkent de reguliere geneeskunde geen oorzaak van fibromyalgie. Het wordt dan ook wel het fibromyalgie syndroom genoemd.

Als u op de site van het Reumafonds bezoekt, dan vindt u zelfs een pagina hoe u kunt omgaan en leven met fibromyalgie.

Fibromyalgie

 

Dat fibromyalgie tussen de oren zit, is een al lang achterhaald idee. Laat u daarom hiermee niet het bos insturen.

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat er wel degelijk een ziektebeeld, ook wel pathologische basis, te vinden is voor fibromyalgie. Daarmee kunnen we met zekerheid zeggen dat het geen psychische aandoening is.

De symptomen die met fibromyalgie te maken hebben, blijken terug te herleiden te zijn tot een centraal sensitiviteitssyndroom van het onderliggende zenuwstelsel. Het doen van laboratoriumtesten en scans van het lichaam heeft dit laten zien. (Life Extension Foundation. 2013: pp. 633 Disease Prevention and Treatment. 130 Evidence-Based Protocols to Combat the Diseases of Aging.

Fybromyalgie is te genezen!

Met de orthomoleculaire geneeskunde is fibromyalgie wel te behandelen. Er kunnen duidelijke verbeteringen worden behaald, afhankelijk van hoever u in uw ziekteproces bent. Wees er daarom zo vroeg mogelijk bij en blijf niet te lang wachten.

Door uw cellen weer gezond te maken, hervindt uw lichaam zijn zelfhelende vermogen en kunnen uw klachten verdwijnen. Om de cellen weer gezond te maken wordt er gekeken naar de juiste voeding aangevuld met voedingssupplementen. Voor mensen die moeilijk of niet kunnen bewegen zal als de resultaten van de behandeling het toelaten een revalidatie plan worden opgesteld. Zodat uiteindelijk de kwaliteit van het leven weer aangenaam wordt.

Het is pijnlijk vaste te stellen dat de reguliere wetenschap deze feiten ontkent. Want in Nederland alleen lijden naar schatting ongeveer 10 % van de mannen en vrouwen aan fibromyalgie.

Bel of mail ons voor meer informatie over onze behandeling van fibromyalgie.