Bewegen

Voor we naar de juiste vorm en intensiteit van bewegen kijken, stellen we ons eerst de volgende vraag. Om een juiste lifestyle te gaan ontwikkelen stellen we de vraag wat is gezondheid?

Gezondheid is dat lichaam en geest vanuit een onbalans situatie weer in balans komt.

We hebben hiervoor naar voeding gekeken. We zullen op deze pagina verder kijken naar beweging en vervolgens zullen we nog gaan kijken naar een stukje ontspanning om vanuit een onbalans situatie weer zo snel mogelijk in balans te geraken.

bewegen

 

Moeten we meer bewegen of een topsporter worden?

Gelukkig hoeven we geen topsporter te worden! Het gaat om beweging die iedereen kan uitvoeren, of je nu een tiener bent of een hoog bejaarde.

sporten
sporten

We kennen allemaal wel als we een keer gaan sporten en dit nooit doen, we spierpijn krijgen. Doordat de spieren niet geprikkeld worden, uit balans gebracht worden heeft het lichaam geruime tijd nodig om weer in balans te komen. Al die tijd hebben we spierpijn. Gaan we regelmatiger sporten, bewegen dan duurt het steeds korter dat we spierpijn hebben.

Nu gaan wij samen met u kijken welke spieren u al regelmatig gebruikt en welke bijna nooit. U hoeft niet te schrikken dat we elke spier van het lichaam gaan trainen. Nee, enkel die spieren die u helpen om plezierig oud te kunnen worden, denk aan beenspieren om nog te kunnen blijven fietsen of wandelen. U kunt ook aan zwemmen denken. Belangrijk is dat we samen een programma opstellen wat realiseerbaar is voor u en dat u plezier geeft in het bewegen, om het vol te houden.