Behandeltraject

Hoe ziet een behandeltraject eruit.

Het behandeltraject bestaat uit een aantal stappen (fases) om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen van de behandeling.behandeltraject

U moet rekening houden dat het eerste consult (anamnese) anderhalf uur duurt. Wat kunt u verwachten tijdens deze anderhalf uur? Als eerste maken we met elkaar kennis en zal worden uitgelegd hoe Salutem te werk gaat. Als blijkt dat er een gezamenlijke dialoog is dan pas gaan we starten met het behandeltraject. Dan gaan we proberen te achterhalen wat de oorzaak is van uw klacht(en). Belangrijk is dat we de oorzaak gaan aanpakken die alle klachten veroorzaakt en niet de symptomen gaan aanpakken. Bij symptoombestrijding is de kans erg groot dat de klachten weer terugkomen na de behandeling.

Om de oorzaak te achterhalen is het mogelijk dat er aanvullend onderzoek nodig is. Dit kan bestaan uit een bloedonderzoek en/of ontlastingsonderzoek.

Het tweede consult noemen we de adviessessie. Met de gegevens van het eerste consult en eventuele resultaten van de gedane onderzoeken zullen wij een behandelplan opstellen. Dit behandelplan wordt uitvoerig doorgenomen tijdens dit tweede consult. Het behandelplan is van u en neemt u mee naar huis waar mee u aan de slag kunt. Het geeft u adviezen, handvaten hoe u uw klacht(en), hulpvraag kunt gaan oplossen.

Het derde consult is een geruime tijd verder. Tijdens het derde consult zullen we de resultaten door nemen en eventueel het behandelplan bijsturen zodat u steeds een geoptimaliseerd advies krijgt om uw hulpvraag te beantwoorden.

Vanaf het derde consult zullen we korte sessies houden om te evalueren en de behandeling indien nodig bij te sturen.

Na een afgesproken periode zullen we een eind afspraak maken om het gehele traject te evalueren en u tips meegeven om niet meer terug te vallen in uw klachten. Zo heeft u grotendeels uw klachten, gezondheid in de hand.