Hoe zit het met de suikers in fruit?

We horen en lezen dat fruit gezond is. Klopt dit wel? In fruit zit toch ook suiker. Van suiker horen we steeds vaker dat het niet bevorderlijk is voor onze gezondheid. Is fruit dan toch ongezond?

Nee fruit is heel gezond en inderdaad er zit suiker in. Voor ons lichaam maakt het geen verschil waar de suiker in zit. Of dit nu in fruit zit of in geraffineerde voeding (voeding dat gemaakt wordt in een fabriek). In ongeraffineerde voeding, dus voeding direct uit de natuur, zoals fruit zitten veel meer gezonde vitaminen, mineralen en vezels. In geraffineerde voeding zitten veel stoffen die onze gezondheid niet bevorderen, denk aan geur en smaakstoffen en een groot aantal E-nummers.

Dus als een reclame voor voeding of frisdrank meldt: er zit fructose in wat gezond is omdat het ook in fruit zit. Er wordt dan vergeten te melden dat alle goede vitamines, mineralen en vezels die in fruit zit niet of nauwelijks zitten in de aangeprezen voeding/frisdrank. Laat je niet misleiden door dergelijke reclame boodschappen. Fructose is een soort suiker, waar we later wat uitgebreider op terug komen.

Dus laat meer geraffineerde voeding uit uw voedingspatroon en kies liever voor meer fruit en groenten. Wilt u meer weten of heeft u vragen neem dan contact op met Salutem gezondheidspraktijk.