Zitten het nieuwe roken

Zo dat klinkt heftig zult u wellicht denken. Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat mensen die veel zitten eerder ziek worden zowel lichamelijk als geestelijk. Zo verhoogt langdurig zitten het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, verschillende soorten kanker, chronische aandoeningen maar ook depressies. Je levensverwachting daalt door te weinig bewegen. Wist u dat Nederlanders kampioen zitten zijn. Dat geloof ik niet hoor ik u denken. Het RIVM heeft onderzocht dat 1 op de 3 Nederlanders 7,5 uur per dag zit. Ga bij u zelf eens na hoe lang u zit per dag en u zult schrikken van de uitkomst. Wat kunnen we er aan doen? Simpel door meer te bewegen. Ga elk half uur even van uw plek. Maak een wandeling tijdens de lunch. Laat de auto staan en pak de fiets. Salutem helpt u graag met het verbeteren van uw levensstijl, neem daarom vrijblijvend contact op.