Stress

Wist u dat stress niet alleen een psychische oorzaak heeft, maar ook lichamelijke oorzaken heeft.

Wij zijn gemaakt om te kunnen overleven. Bij acuut gevaar treedt de zogenoemde flight/fight reactie op. Dit betekent, het lichaam wordt in een modus gezet om te vluchten/vechten. Onze hartslag en bloeddruk gaat omhoog, spieren worden op spanning gezet, onze zintuigen worden op scherp gezet, eventuele pijnen en/of ongemakken worden verdreven, spijsvertering wordt stop gezet. Nu kunnen we vluchten of vechten. Een dergelijke reactie van ons lichaam is uitstekend.

Ons lichaam kent maar één stress reactie. Dit betekent dat bij een plotseling optredende stress situatie ons lichaam reageert als hierboven beschreven. Voorbeeld : een grote hond valt ons aan. De meeste mensen reageren hierop door te vluchten.

Maar ook bij een stress situatie die langdurig optreedt wordt ons lichaam in de flight/fight modus gezet. Dit levert voor de meesten van ons een stress situatie op en als het erg lang duurt zelfs een burn-out.

Voorbeeld : problemen op het werk, hoge hypotheek lasten.

Mensen zijn niet gemaakt voor langdurige stress situaties. Klachten zijn dan vaak een verhoogde hartslag en bloeddruk, spierspanning, problemen met de spijsvertering en nog een tal van klachten. Met orthomoleculaire geneeskunde kunnen we u weer energie geven en u verder ondersteunen om uw stress klachten aan te pakken.

Salutem gezondheidspraktijk hebt u graag om uw stress klachten aan te pakken.