Fibromyalgie

Pijn en vermoeidheid zijn de twee uitspringende symptomen waar fibromyalgie patiënten last van hebben. Daarnaast hebben fibromyalgie patiënten nog een hele lijst aan klachten, zoals darmklachten, slaapstoornissen, allergieën, depressies etc. Naast de fysieke beperkingen zijn er ook veel psychische klachten die niet begrepen worden door de omgeving. Daarom lijkt het voor fibromyalgie patiënten het leven uitzichtloos.

Er bestaat in de reguliere geneeskunde geen duidelijk beeld tussen symptomen en de oorzaken van fibromyalgie. Er werd er snel gezegd dat het tussen de oren zit. Gelukkig komt daar langzamerhand verandering in.

In recent wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat wel degelijk een pathologische (lichamelijke ziekte) aandoening de basis is voor fibromyalgie in plaats van een psychologische aandoening. Fibromyalgie is een centraal sensitiviteit syndroom van het zenuwstelsel, of wel overgevoeligheid van het centraal zenuwstelsel.

De orthomoleculaire geneeskunde kan wat voor fibromyalgie patiënten betekenen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met Salutem gezondheidspraktijk. Lees op de website de recensie van een cliënt met fibromyalgie.