Artrose, neem het heft in eigen hand.

Artrose is een aandoening aan uw gewrichten, zoals vingers, ellebogen, knieën en heupen, die stijf en pijnlijk aanvoelen. Uw huisarts geeft u meestal pijnstillers mee en stuurt u door naar een fysiotherapeut. Het gewenste resultaat blijft meestal uit. De huisarts zal u uiteindelijk zeggen dat u er mee moet leren leven. Ik dacht het niet als ik artrose zou hebben.

Wat is artrose en waarom zou ik wel het heft in eigen hand nemen om artrose te lijf te gaan?

 

Artrose is slijtage aan het kraakbeen van een gewricht. Het kraakbeen van een gewricht wordt beschadigd en gaat verloren. De oorzaak is dat de kraakbeencellen minder goed gevoed worden en daardoor ontstaat er een disbalans tussen de aanmaak en afbraak van gewrichtsweefsel. Het kraakbeen wordt steeds ruwer en verliest meer grondstoffen. Hierdoor ontstaan er ontstekingen die lijden tot veel pijn en ongemakken.

Artrose ontstaat dus door een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. Door een goede en gezonde voeding, aangevuld met voedingssupplementen kunnen we de strijd aan gaan om artrose een halt toe te roepen. Salutem gezondheidspraktijk geeft u de juiste handvaten om het heft in eigen hand te nemen om Artrose te lijf te gaan.