Chronische ziekten

Wist u dat de gemiddelde leeftijd waarop men last krijgt van een chronische ziekt 48 jaar is in Nederland.

Vanaf die leeftijd gaat de levenskwaliteit achteruit. Oorzaak is meestal slechte voeding, weinig beweging, verkeerde leefstijl. Daarom is het erg belangrijk om voor een goede leefstijl te kiezen om de levenskwaliteit zo hoog mogelijk te houden of te krijgen. Salutem gezondheidspraktijk helpt u graag op weg naar een optimale leefstijl.

Wat zijn chronische ziekten? Dit zijn ziekten waar men gedurende lange tijd last van heeft. We kunnen denken aan de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, allergieën, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidsyndroom, diabetes, artrose, artritis, psoriasis, dementie, hart- en vaatziekten en helaas is deze lijst nog lang niet compleet.

Met orthomoleculaire therapieën zijn de meeste chronische ziekten goed te herstellen door gebruik te maken van gezonde voeding, eventueel aan gevuld met voedingssupplementen, beweging en leefstijl. Afhankelijk van de persoon wordt een herstelplan gemaakt, want ieder mens is anders en daarom wordt er veel persoonlijke aandacht gegeven bij Salutem gezondheidspraktijk.